Plantenbakken voor in de tuin

Het voorjaar is bijna daar en de tuin begint al aardig groen te worden. Het gras moet alweer gemaaid en het wordt tijd om de plantenbakken van zolder te halen. Tot je grote schrik zijn de bakken vermold en de bodem van je houten bak is aardig aan het vergaan. Daar kan geen leuke plant meer in. Je hebt je voorgenomen om geen houten en rieten bakken meer aan te schaffen. Deze zijn snel kapot en dan is goedkoop dus duurkoop. Een heel goed alternatief zijn polyester plantenbakken. Plantenbakken die echt jaren mee gaan en je creƫerd meteen een chique uitstraling. Polyester plantenbakken geven sfeer aan je tuin.

Polyester

Polyester is een duurzaam kunststof met vele mogelijkheden. Wordt in de textielindustrie gebruikt met bijmenging van andere stoffen zoals katoen en wol. Op het technische vlak wordt polyester gebruikt voor autobanden en bijvoorbeeld voor jachtzeildoek. Polyester is ontzettend duurzaam dus is helemaal geschikt voor plantenbakken. Plantenbakken moet je eigenlijk het hele jaar door buiten laten staan. Dan heb je geen gesjouw in het voorjaar. Polyester plantenbakken zijn voor zowel de zomer als de winter geschikt om buiten te laten. Is bestand tegen alle weersinvloeden.

Polyester plantenbakken beplanten

Polyester plantenbakken zijn er in vele vormen en maten. Omdat ze in de winter buiten kunnen blijven is het mogelijk om vaste planten en struiken in de bakken te zetten. Het is fantastisch om bijvoorbeeld 2 grote vierkante bakken een eindje uit elkaar in de voortuin te plaatsen. Op een grindbed komen antraciet gekleurde bakken helemaal tot zijn recht. Je kunt gekleurde bloemen, het zogenaamde zomergoed planten die alleen in het zomerseizoen bloeien. Maar je kunt ook vaste planten in de bakken te zetten. Deze bloeien wel tijdelijk maar in de herfst en winter kun je er ook nog plezier aan beleven . Een tip is om struikjes die in het voorjaar bloeien en in het najaar mooi blad of besjes geven in de bakken te poten. Zo heb je een grote periode van het jaar plezier van je polyester plantenbakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *