Trends Rolgordijnen: rolgordijnen op maat

Rolgordijnen op maat zijn de trend van dit moment. Met rolgordijnen op maat krijgt u de precieze afmetingen, accessoires, stoffen, kleuren en motieven die u wilt. Hier volgen een aantal voorbeelden van trends op het gebied van rolgordijnen op maat.

Trends in stoffen: thema natuur
Het gebruik van natuurlijke materialen zoals linnen is erg populair. Verder is het nu echt een trend om verschillende dessins aan de stof toe te voegen. Takken en bladmotieven zijn erg populair. Je kunt zeggen dat het thema ‘natuur’ erg in trek is. Met de keuze van een apart motief kunt u een uniek rolgordijn op maat laten maken.

Bloemmotieven; de trend in de zomer
Bloemmotieven waren vooral in 2013 erg gewild, maar de trend blijft aanhouden, vooral in de zomer. Ze kunnen uw huis opfleuren. Vooral in combinatie met de rest van het interieur en accessoires zoals echte bloemen. Het is tevens hip om uw rolgordijn op maat te maken door uw oude bloemengordijn te hergebruiken. Fotoprints; elke dag kijken naar uw favoriete object Fotoprints zijn ook een gewild item. Met een mooie fotoprint kunt u iedere dag weer kijken naar het object van uw keuze. Een tip is wel om de kleuren rustig te houden zodat u er niet moe van wordt als u er naar kijkt. Zo kunt u uw rolgordijnen op maat opmaken met verschillende foto’s.

Belettering; uw favoriete quote iedere dag in beeld
Belettering is ook enorm in trek. Hiermee kunt u uw favoriete quote, gezegde of uitspraak op uw rolgordijnen zetten. Zo wordt u iedere dag herinnerd aan wat voor u belangrijk is. Ook dit is een vorm van rolgordijnen op maat.

Kinderkamers: fotoprints van televisieseries
Ook voor kinderkamers zijn motieven en letters op rolgordijnen nu echt in opkomst. Zo is een bedrijf in Tielt (België) zelfs begonnen met een samenwerking met Studio 100 (Kabouter Plop, K3). Zo kunnen de kinderen iedere dag kijken naar een rolgordijn met hun favoriete kinderheld erop. Zo krijgt ‘rolgordijnen op maat’ een nieuwe betekenis voor uw kinderen.

Nieuw soort rolgordijn: de verduisterende rolgordijn
Een nieuwe trend op het gebied van rolgordijnen is de verduisterende rolgordijn, waarbij de stoffen zo dicht langs elkaar rollen dat er geen lichtkiertjes meer zijn. Natuurlijke en metallic kleuren. De trends op het gebied van kleuren rolgordijnen hebben vooral te maken met eenvoud en natuur. Het gebruik van eenvoudige
tinten en natuurlijk materiaal is de gouden combinatie. Kamers voor jongens krijgen tegenwoordig stoere bos- en watertinten. Ook zijn er veel mensen die het spannender maken met zilverkleurige en metallic rolgordijnen.

Ultieme trendkleuren: teal en wit
Volgens het door Sikkens gepresenteerde boek: Sikkens Color Features 2014 is de ultieme kleur in 2014: teal. Dit is een harmonieuze, kalme combinatie van groen en blauw. Het is een kleur dat u goed kunt combineren met natureltinten en hout. Voor het jaar 2015/2016 wordt verwacht dat een combinatie van de verschillende kleuren wit de trend zal zijn. Met een rolgordijn op maat van mijnrolgordijnen.nl kunt u zelf uw kleurencombinatie bepalen.